بازی های دسته جمعی برای پر کردن اوقات فراغت کودکان

کودکان از بدو تولد با چیزی به نام بازی درگیر هستند و بیشتر آموخته هایشان از طریق بازی تأمین می شود. ابتدا در نوزادی با خودشان بازی می کنند تا حدود دو تا سه سالگی که شروع می کنند به انجام بازی های موازی یعنی در کنار کودکان دیگر بازی میکنند ولی با هم بازی نمی کنند. کم کم در حدود 5 سالگی یاد می گیرند که با کودکان دیگر تعامل کنند و یک بازی مشترک را با یک داستان واحد انجام دهند. بعد در دوران مدرسه بسیاری از مهارت های اجتماعی و همدلی کردن و مهربانی را از بازی می آموزند. حتی گرفتن حق خودشان از کسی که زور می گوید یا دفاع از دوستانشان و مهارت های این چنینی در غالب بازی و چالش هایی که طی آن به وجود می آید به دست خواهد آمد.

فایده بازی های گروهی

اگر می پرسید حالا چرا بازی باید گروهی باشد خب می تواند بازی های انفرادی را انجام دهد، شاید فراموش کرده اید که انسان ها اجتماعی آفریده شده اند و در آینده در محیط کار و فعالیت های اجتماعی باید بتوانند کارها را به صورت تیمی و گروهی انجام دهند و از پس چالش ها و مسائل مختلف بر بیایند. قطعا فردی که در کودکی  و نوجوانی به میزان قابل توجهی شرایط بازی گروهی را داشته خیلی موفق تر عمل خواهد کرد و با افرادی با روحیات و حساسیت های متفاوت بهتر کنار می آید.

بازی های دسته جمعی که مورد علاقه بچه ها باشد دو دسته است یا باید در حیاط و محیط بازتری برگذار شود یا می توان در محیط خانه انجام داد:

بازی های دسته جمعی خانگی

اولین انتخاب در این مورد بازی های رومیزی یا گیم بورد است که این روزهای طرفداران زیادی دارد و با توجه به گران شدن بازی های خارجی شرکت های ایرانی خوبی وارد عمل شده و بازی های خوبی ارائه داده اند. از جمله شرکت بازی تا،  زینگو، فندوقچه و … که هر کدام کلی بازی های مختلف و جذاب دارند.

جدای از اینها بازی هایی مثل فوتبال دستی، اتل متل توتوله، قایم باشک و حتی بشین پاشو را هم می توان در منزل با بچه ها انجام داد.

پانتومیم

یک بازی دسته جمعی جذاب دیگر پانتومیم است که محبوب کوچکترها و بزرگترهاست. هر جایی هم می شود انجام داد، در منزل یا پارک و پیک نیک یا در سفر و مهمانی، بدون نیاز به هیچ امکاناتی و حسابی لذت برد. در این بازی دو گروه می شوید، تعدادتان مهم نیست. هر گروه یک کلمه یا جمله یا ضرب المثل را انتخاب می کند. به یک نفر از یاران گروه مقابل می گویید و او باید با ادابازی و پانتومیم به هم گروهی هایش بفهماند کلمه مورد نظر چیست. در هنگام ادا درآوردن به هیچ عنوان نباید صحبت کند یا لب بزند. این کار به منزله باخت آن گروه است.

این بازی قوه تخیل کودک و حتی بزرگسال را به شدت فعال می کند و هوش حرکتی را به جنب و جوش می اندازد.

نباید بخندی

این بازی که این روزها به واسطۀ پخش برنامۀ جوکر به این نام شناخته می شود یک بازی دسته جمعی عالی برای اوقات فراغت است. همۀ گروه دور هم می نشینند و هر کس به نفر بغلی نگاه می کند و می خندد؛ اما نفر مقابل نباید بخندد وگرنه حذف می شود. در این بازی می توانید به جای فقط خندیدن برای خنداندن نفر مقابل شکلک و ادا هم دربیاورید که بازی را جذابتر و خنده دارتر می کند. برنده کسی است که تا پایان نخندد و حذف نشود.

قطار ساختن

برای این بازی که بیشتر برای سن پیش دبستان و دبستان است چند جعبه مقوایی به تعداد بچه ها نیاز است. به هر بچه یک جعبه می دهیم با وسایلی برای تزیین مثل کاغذرنگی و مداد رنگی و چسب و… هر جعبه در واقع یک واگن قطار است که هر کودک با راهنمایی شما و ابتکار و خلاقیت خودش آنرا تزیین می کند. بعد از پایان کار به بچه ها بگویید جعبه هایشان را پشت هم بگذارند تا قطار درست شود.

این بازی که در واقع یک کاردستی ساختن گروهی است بسیار به حس همکاری کودک کمک می کند و خلاقیتش را شکوفا می کند در عین اینکه کلی از اوقات فراغتش را پر خواهد کرد.

حدس کلمات

یک بازی مخصوص  سفر و داخل ماشین و قطار ..

در این بازی به نوبت از بچه ها می خواهید چیزی را در ذهن خود تصور کنند و آن را توضیح دهند. مثلا اینطور:”چیزی که من تصور کرده ام در آشپزخانه است. یا چیزی که من تصور کرده ام قرمز است”. کودکان دیگر باید حدس بزنند آن کلمه چیست. هر کس درست حدس بزند می تواند کلمه ای را در ذهنش تصور کند و ادامۀ بازی… این بازی باعث می شود کودکی آرام بنشیند و به حرف بقیه گوش دهد.

جمله سازی

این بازی خنده دار در خانه دونفره یا گروهی است. یکی از بازیکنان سه کلمه کاملا بی‌ربط به بازیکن دیگر می‌گوید و او باید سعی کند با آن‌ها جمله‌ای معنادار بسازد. به نفر بعدی سه واژه دیگر گفته می‌شود. او باید علاوه بر تکرار جمله نفر قبل، جمله جدید خود را نیز بسازد و اضافه کند.

همینطور که جمله های جدید ساخته می شود و به جمله های قبل اضافه می شود کم کم یک داستان مضحک و خنده دار شکل میگیرد. در این بازی حضور ذهن بچه ها و سرعت عملشان در ساخت جمله جدید تقویت می شود.

مدل پیشرفته تر این بازی می شود جمله سازی که هر نفر یک جمله می گوید و نفر بعد باید جمله اورا به صورت هدفمند با جمله خودش تکمیل کند. همینطور بازیکنان جمله ها را ادامه می دهند تا یک داستان شود. این بازی ها خیلی در جمع های خانوادگی و دوستانه می تواند به پر کردن اوقات فراغت کودکان و خود شما بزرگتر ها کمک کند.

بازی دور یا نزدیک 

یکی از کودکان را به عنوان یابنده انتخاب کنید. او را به بیرون اتاق بفرستید تا بچه‌های دیگر چیزی را در اتاق مخفی کنند. از یابنده بخواهید وارد اتاق شود. از او بخواهید شی مخفی شده را بیابد. هنگامی که او به محل مخفی شدن شی نزدیک شد، با ضربه‌های سریع روی میز بزنید، ولی اگر از محل دور شد،صدا را ضعیف‌تر کنید.
این کار را باید تا زمانی انجام دهید که یابنده شی موردنظر را بیابد. این بازی گروهی هم یکی از بازی های جذاب برای پرکردن اوقات فراغت کودکان است. چالش دنبال شی مخفی گشتن می تواند صدای خنده و هیجان بچه ها را حسابی بالا ببرد و سرگرمشان کند.

منابع:

https://rayad.org/

https://setare.com/fa/news/

برچسب‌ها: بدون برچسب

افکارتان را باما در میان بگذارید

برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید