معرفی فیلم کتاب جنگل The jungle book 2016

فیلم کتاب جنگل محصول سال 2016 به کارگردانی جان فاوروو و نویسندگی جاستین مارکز در کشور انگلستان و ژانر ماجراجویی ساخته شده است. رده‌بندی سنی فیلم مثبت ۵ است؛ ولی خب این شمایید که باید بسنجید با وجود حیوانات وحشی در فیلم آیا مناسب بچۀ شما هست یا نه.

این فیلم اولین‌بار به‌صورت انیمیشن “کتاب جنگل” و از روی داستان‌های کتابی به همین نام نوشتۀ “رودیارد کیپلینگ” در سال ۱۹۶۷ ساخته شد و پس از تقریباً ۵۰ سال کمپانی دیزنی این اثر کلاسیک را در فهرست بازسازی‌هایش قرارداد و اتفاقاً بهترین بازسازی لایو اکشن دیزنی طی سال‌های اخیر همین فیلم بود؛ هر چند در طرح داستان، نسخۀ فیلم تفاوت های محسوسی با کتاب دارد: مثلا “کآ” شخصیت مار قصه در کتاب، شخصیت با ابهت و محترمی است که بقیه دوستش دارند ولی در فیلم شخصیت وحشتناک و منفوری است که قصد جان موگلی را دارد. یا شخصیت کینگ لوئی که اصلا در کتاب وجود ندارد و از ذهن سازندگان این اثر در دیزنی سرچشمه می گیرد.

دیزنی بعد از بازسازی آثار کلاسیکی مثل “آلیس در سرزمین عجایب” و “پن” که زیاد نظر منتقدان را جلب نکرد و هرچقدر هم دقت کنید کمتر متوجه می‌شوید که برای کدام مخاطب ساخته شده، بچه‌ها؟ والدینشان؟ یا صرفاً برای درآمدزایی عوامل فیلم؟

ولی در ساخت کتاب جنگل با درخشش جان فاوروو کارگردان فیلم حسابی موفق عمل کرده است. با اینکه تمام صحنه‌های فیلم در لس‌آنجلس و با جلوه‌های کامپیوتری ساخته شده است و عملاً تنها موجود زندۀ واقعی فیلم همان موگلی، پسرک قصه است؛ اما کارگردان با هنرمندی تمام توانسته اثری گرم و باورپذیر بسازد تا جائیکه مخاطب با اینکه می داند همه چیز جلوه های ویژه است باز هم در میانه فیلم با دیدن آن همه جزییات جنگل و رودخانه و حیوانات این مسئله را از یاد می برد و مسحور فیلم می شود.

البته که هزینۀ بسیار زیادی به گردن کمپانی دیزنی برای این‌همه جلوۀ کامپیوتری به‌خاطر بالابودن دقت و کیفیتی که کمتر کسی پی به مصنوعی بودن صحنه‌ها و حیوانات می‌برد گذاشته شده؛ اما در پایان فیلم وقتی اکثریت مخاطبان حتی آنها که گوشت‌تلخ‌ترند و دیر راضی می‌شوند، با رضایت از روی صندلی بلند می‌شوند مشخص است که تمام آن هزینه‌ها ارزشش را داشت. اما همین جا می شود یک نکته را هم متذکر شد و آن اینکه درست است که الان این فیلم با جدیدترین و به روزترین ابزارهای CGI ساخته شده ولی خب چند سال دیگر مدل های خیلی بهتری خواهد آمد و این فیلم ماندگاریش را کاملا از دست می دهد. برای همین شاید بهتر بود در غالب دیگری مثلاً انیمیشن ساخته می شد تا هم فضای شادتر و کودکانه تری می داشت هم جذابیتش در گذر زمان کم نمی شد.

این فیلم علاوه بر مخاطبین عام، نظر منتقدان و صاحبان سینما را نیز جلب کرده طوری که در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی معتبری چون آکادمی اسکار و بفتا حضوری موفق داشت و توانست نامزد دریافت ۸۷ جایزه در بخش‌های مختلف شود که دراین‌بین، ۳۳ جایزه از جمله اسکار «بهترین جلوه‌های بصری» را از آن خودکرده است.

داستان اثر:

موگلی نام پسربچه‌ای ده‌ساله است که ببری به نام شیرخان پدرش را زمانی که نوزاد بوده کشته است و پلنگ سیاهی به نام باگیرا او را به دستۀ گرگ‌ها می‌سپارد تا در امان بماند. اما سال‌ها بعد دوباره سر و کلۀ شیرخان پیدا می‌شود، این بار برای شکار موگلی. باز هم این باگیرا است که برای نجات موگلی تلاش می‌کند و می‌خواهد او را به دهکدۀ انسان‌ها بفرستد. در بین راه موگلی گیر یک مار بزرگ می‌افتد و بالو که یک خرس قهوه‌ای است او را نجات می‌دهد. بالو عاشق کندوهای عسلی است که روی صخره‌هاست و خودش نمی‌تواند آنها را به دست آورد و موگلی کمکش می‌کند همۀ کندوها را به غارش ببرد و از این جا با هم صمیمی می‌شوند و موگلی پیش بالو می ماند. اما چون شیرخان همچنان به دنبال یافتن موگلی است و برای این کار رییس قبیلۀ گرگ ها را می کشد تا از زبان بقیه حرف بکشد و جای موگلی را پیدا کند، موگلی باید زودتر به دهکدۀ انسان ها برود. باگیرا به بالو این مسئله را می گوید و بالو موگلی را از خود می راند تا به مسیرش برای رسیدن به دهکده انسان ها ادامه دهد. این بار موگلی اسیر دست میمون بزرگی به نام کینگ لوئی می شود که از موگلی گل سرخ که همان آتش است می خواهد و باز هم موگلی به کمک بالو و باگیرا فرار می کند. در نهایت موگلی به دهکدۀ انسان ها می رسد ولی شیرخان دنبالش است، پس برای نجات از دست شیرخان مشعلی از آتش از دهکده می گیرد که جرقه های مشعل باعث آتش گرفتن جنگل می شود. موگلی از همین فرصت برای فریب شیرخان استفاده کرده و او را در آتش می اندازد و از بین می برد.

کتاب جنگل فیلمی است که می‌توانید دو ساعت راحت کنار خانواده بنشینید و آن را تماشا کنید.

هشدار: باید توجه داشته باشید اگر فرزندتان ترس از حیوانات دارد اصلا این فیلم مناسب او نخواهد بود چون صحنه های حمله حیواناتی منثل مار و شیرخان به موگلی و پدرش و حیوانات دیگر و ازبین بردنشان باعث افزایش ترس و وحشت کودک خواهد شد.

برچسب‌ها: بدون برچسب

افکارتان را باما در میان بگذارید

اطلاعات شما پیش ما امن هست، آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد!